Monday, 16 March 2015

Dilemma penulis dan novelnya!



Saya bukan kaki novel
Saya bukan kaki novel
Saya bukan kaki novel
Saya bukan kaki novel
Saya bukan kaki novel

Aishh pelik betul lah tengok orang yang very very the suka baca novel ni.  Bukan hobi membaca tu yang saya pertikaikan.  Memang bagus lah kalau ada sesiapa antara kalian yang hobinya membaca !  Tapi kenapa mesti novel ?!  Eh, dah kenapa?  Suka hati dia lah hobi dia kan?  Hihhhiii.. 

Timbul tanda tanya kepada novel readers sekalian “Eh, tak penat ke dia pegang novel macam gitu?” Nak balik helaian baru pun memang very the slow motion gitu eh? Kita yang tengok ni pun rasa penat.  Hihii.. “Jalan cerita novel dahla sama, kalau tak hapy ending, sad ending lah hero heroinnya”   “kak, daripada beli novel buat koleksi peribadi, baik buat koleksi ikan hiasan.  Tenang jugak pikiran” 

Kenapa saya bukan gen penggemar novel? Ceewah!  Kemain lagi..  Saya bukannya tak pernah cuba baca novel, da banyak novel saya try baca sampai naik lebam dah novel tu kena tibai. Hahaha.. Nampak sangat minatnya tu kan sampai terkoyak novel kakak.  First trial saya baca novel masa sekolah rendah.  Cerpen pendek ! hahaa.. Rajin gila masa tu projek nilam punya pasal.  Ok la tu kan daripada tak baca langsung.  Teringat zaman cecantiks dulu ! cerpen pendek a.k.a cerita dongeng.

Bila minah gedik ni suka baca novel? Macam pelik je kan? Hahha.. tengok, what you give, you get back!  Tu la Ida, jangan terlampau tak suka barangkali ia baik untuk diri sendiri kan?  Oh, my.  Novel Antara Mawar Dan kaktus?  Sejak bila?  Sejak bila?  Ok, tak nak dah cakap besar.  Tahu2 jatuh cinta dengan novel sejak gatai2 baca novel ONLINE ! hahha..  Tapi apa yang istimewa sangat Antara Mawar Dan Kaktus ni??  Banyak lagi kot pilihan novel2 lain.  Baik baca novel yang tengah hangat live kat tv.com sekarang kan?  Teman Lelaki Upahan?  Wedding Breakers?  Ok, banyak sangat drama2 airmata adaptasi ni sebab tu ioll reject.  Malas nak buat keputusan.  Hahaahha.. gila pemalas!



Tak disangka2 mata ralit je pandang tu

.
.
.
.
.




"Ilham baru ke ni ?"  Monolog hati.  Menatap indahnya Mawar kian menjerat hati nan keliru...
Menatap mekarnya Kaktus menggamit satu ikatan yang pasti
...  Ok Click ! 
 
 



I Fall in love with Dr. Haikal.  I tried to imagine he was Syamsul Yusof.  Boleh? Sesuai ke?  Ermm~ lantak pi la.. Sekali sekala nak jugak Syamsul tu pakai kot putih doktor kan? Segak tu pasti.  hiii~ The elegant one is Nora Danish.  Quite tegas berprinsip !  tapi cute.. awas uollss.. Jangan memain dengan imaginasi cek ni .. hahhaha.. and one handsome guy is Aiman Hakim Redza . Admirer him a lot ! hahaha.. If uolls nak imagine sesiapa sekalipun terpulangla kan..hihhii

Bab 1 saya baca memang interesting.  Terus2 pi imagine Nora Danish.  Ishh geram betul kat mamat poyos yang biadap tu.  Punyalah ralit baca sampai jadi pekeja cemerlang buat OT baca novel online! hahahhaa..  Pepagi sampai office terus online continue baca.  Menarik ! Tertawan hati kat adik Nora.  Iolls imagine Amar Bahrin..  hohoo..  Handsome!  ala2 penyayang.. sweet kan adik lelaki yang care kat kakak dia.  Dari mata turun ke hati..  Benci2 Aiman kat Nora tu terbit jugak rasa sayang di hati..  hihii.. sweet mweet talker je fefeelings..  hakikatnya hati Nora ada pada Dr. Syamsul.  Senyap2 dia romantik.. tapi cinta untuk Nora ade ke..? hmm...  sedih kan cinta bertepuk sebelah tangan ni..  Nora dan Aiman masing2 terluka kerana cinta..  Dah2, nak tahu baca sendiri.  hihii..

Siapa nak tahu storyline Antara Mawar Dan Kaktus angkat tangan . hee~  Meh baca
.
.
.
.
.
.
.
Pertemuan Aiman dan Nora tidak di jangka..
Saat hiba menyelubungi hati Nora saat kekejaman terhadap Si Comel di hadapan mata.
Ia merobek hati  Nora yang sedang merintih.
Tanpa berfikir panjang, satu tindakan yang kurang wajar telah di lakukan oleh Nora.

Sekelumit  dendam  akhirnya perlahan-lahan hadir di dalam hati Aiman.
Namun, senyuman itu..
Menghadirkan rasa tenang di hati..
Memadamkan api dendam yang baru sahaja menyala..

Dari senyuman terbit ketenangan.. hihhiii

Lamaran di hantar oleh Aiman,
Nora serba salah.. Dia cintakan orang lain..
Namun, Nora tidak pasti orang yang dicintainya itu sukakan dirinya atau tidak.

Lovelorn is very the hard loving, that's why I chose to love you in silence, because in silence I feel no rejection.  hahhaa.. merepek kemain ! 
 
Lalu…
Antara Mawar dan Kaktus, menentukan pilihan Nora.
Ketika pilihan sudah dibuat dan persediaan perkahwinan sedang berlangsung,
Nora nekad membatalkan perkahwinan.
Aiman pasrah dan berserah kepada Ilahi.



Kaktus walaupun berduri,
Ia juga akan mengeluarkan bunga,
Kau walaupun sukar untuk ku hampiri,
Tetapi dalam hatiku putik cinta mula berbunga.Aiman Hakim

Ku kirimkan Pohon Mawar ini sebagai lambang cintaku kepada mu. 
Jika Allah takdirkan pokok ini berbunga, maka dapatlah dikau membaca surat ini 
dan dapatlah juga dikau mengetahui niat dan hajatku.. - Syamsul

Menatap indah Mawar, kian menjerat hati nan keliru, 
Menatap indahnya Kaktus,menggamit satu ikatan yang pasti.. – Nora


Penat jari jemari cek karang.. Dah baca harap menabung kat blog ni ye.. hihiii..

Tunggu apalagi?  Sila silah lah baca .. Support freshie blogger and noveller.  Noveller pun boleh~   Rugi tau sebab Penulis novel Antara Mawar Dan Kaktus ni gila cun! hihhiii.. cantik.. meh sini kalau nak kenal

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



.. Tak kenal maka tak cinta .. 
She is Atie Atiya
The writer of Antara Mawar Dan Kaktus

Nak baca novelnya?  sini klik 
 



Nak kenal penulisnya? hahaa.. gataiii  .  If pasni ade adik2 kakak2 abg2 yang nak kenal penulis PM me oke sesayang semua ..


.
.
.

 Dan, dengan ini,, saya mengisytiharkan, 

saya suka baca novel
Saya minat baca novel
Saya kaki Novel !

Wait...............!

I bermurah hati nak bagi special gift
.
.
.
.
.
.
Super duper bonus untuk sayang2 semua.. hee~

 http://impiandandelion.blogspot.com/


 


No comments:

Post a Comment